Direktlänk till inlägg 20 mars 2017

Amy på WE

Av Carina Andersson - Måndag 20 mars 19:52

I går tog vi Amy till Trolleholms Ryttarförening för att, för första gången, prova på Working Equitation.
Instruktör o tillika domare var Marika Lundh.
Hela ridhuset var mer eller mindre belamrat med diverse hinder, bro övergång o det var en liten pirrig känsla för vad det hela skulle innebära.... Amy som normalt kan snubbla över markbommar......
Det är inte det snyggaste jag ridit men kul hade vi!!!;))

För er som inte provat......Gör det!!


För att börja rida Working Equitation (WE) behöver du ingen speciell ”WE-häst”. Det viktigaste är att den har ett bra temperament och är lyhörd. Hästen behöver inte vara av en viss storlek eller av en viss ras. Den behöver heller ingen vidare hoppförmåga eller utmärkande gångarter, då det inte bedöms. Ponnyer och ridhästar tävlar mot varandra, såväl som barn och vuxna. Det innebär att även vuxna kan tävla på ponny, så länge som ekipaget är proportionellt. Det här innebär att WE verkligen är en gren för alla!

Sporten utvecklar och förbättrar ryttarens sits, balans, hjälpgivning, koordination, planering av bra ridvägar och anpassning av tempo. Hästen får en allsidig utbildning som baseras på dressyrens grunder. Lägg därtill både förtroende- och miljöträning. WE uppmuntrar till både god ridning och lyhörda samt uppmärksamma hästar, samtidigt som den är ett fantastiskt sätt att få både häst och ryttare motiverade och entusiasmerade.

Förtroende och samspel mellan ryttare och häst, noggranna vägar, precisionen, men ändå lite fart och fläkt. WE innehåller allt, den kompletta ridsportgrenen!


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 31 mars 20:57

I dag har jag o mannen haft en kvalitetsdag tillsammans!;) Bosse var ledig och jag tog ut en semesterdag. Så skönt att kunna sova ut!;) Efter en frukost i lugn o ro åkte jag till frissan. Har varit i STORT behov länge men nu så, äntligen! Nu är...

Av Carina Andersson - Torsdag 30 mars 20:40


I morse var "trenden" bruten......klockan väckte mig;(( Kanske räknas det inte då jag mer eller mindre varit vaken sen 03 med ont i halsen o oförmögen att somna om;( Kändes sådär kul att masa sig iväg till jobb.... Har mått skit kasst o lite lät...

Av Carina Andersson - Onsdag 29 mars 22:46

Mäkta stolt över mig själv, idag med, förekom klockan;) Mäktig känsla att komma ut i trädgården i denna tidiga morgon o välkomnas av fåglarnas morgon symfoni!! Bra dag på jobb, akuten idag med;) Imponeras av tacksamma patienter trots att de vistat...

Av Carina Andersson - Tisdag 28 mars 21:34


I går var jag "duktig" o la mig i tid men vad hjälper det när man vaknar o somnar om, om vartannat från 03:00.....;( Jag förekom till o med klockan i morse o steg upp innan den väckte mig! Lite jobbigare ett tag nu, innan arla morgonstund bjuder p...

Av Carina Andersson - Söndag 26 mars 21:54

Ganska så skönt nu, vid skrivandes stund, att ha arbetshelgen bakom sig o en välbehövd fridag framför sig!;) Idag skulle jag egentligen ha arbetat en kvällstur men blev tillfrågad om jag inte skulle kunna ta en dagtur i stället o när jag väl sagt ja...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se