Direktlänk till inlägg 20 mars 2017

Amy på WE

Av Carina Andersson - Måndag 20 mars 19:52

I går tog vi Amy till Trolleholms Ryttarförening för att, för första gången, prova på Working Equitation.
Instruktör o tillika domare var Marika Lundh.
Hela ridhuset var mer eller mindre belamrat med diverse hinder, bro övergång o det var en liten pirrig känsla för vad det hela skulle innebära.... Amy som normalt kan snubbla över markbommar......
Det är inte det snyggaste jag ridit men kul hade vi!!!;))

För er som inte provat......Gör det!!


För att börja rida Working Equitation (WE) behöver du ingen speciell ”WE-häst”. Det viktigaste är att den har ett bra temperament och är lyhörd. Hästen behöver inte vara av en viss storlek eller av en viss ras. Den behöver heller ingen vidare hoppförmåga eller utmärkande gångarter, då det inte bedöms. Ponnyer och ridhästar tävlar mot varandra, såväl som barn och vuxna. Det innebär att även vuxna kan tävla på ponny, så länge som ekipaget är proportionellt. Det här innebär att WE verkligen är en gren för alla!

Sporten utvecklar och förbättrar ryttarens sits, balans, hjälpgivning, koordination, planering av bra ridvägar och anpassning av tempo. Hästen får en allsidig utbildning som baseras på dressyrens grunder. Lägg därtill både förtroende- och miljöträning. WE uppmuntrar till både god ridning och lyhörda samt uppmärksamma hästar, samtidigt som den är ett fantastiskt sätt att få både häst och ryttare motiverade och entusiasmerade.

Förtroende och samspel mellan ryttare och häst, noggranna vägar, precisionen, men ändå lite fart och fläkt. WE innehåller allt, den kompletta ridsportgrenen!


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 28 mars 21:34


I går var jag "duktig" o la mig i tid men vad hjälper det när man vaknar o somnar om, om vartannat från 03:00.....;( Jag förekom till o med klockan i morse o steg upp innan den väckte mig! Lite jobbigare ett tag nu, innan arla morgonstund bjuder p...

Av Carina Andersson - Söndag 26 mars 21:54

Ganska så skönt nu, vid skrivandes stund, att ha arbetshelgen bakom sig o en välbehövd fridag framför sig!;) Idag skulle jag egentligen ha arbetat en kvällstur men blev tillfrågad om jag inte skulle kunna ta en dagtur i stället o när jag väl sagt ja...

Av Carina Andersson - Måndag 20 mars 21:01


Då jag inte kunnat visa mitt filmklipp på Io i ett större filformat så har jag försökt att kringå problemet genom att ändra filnamn samt att jag länkar från min Blogg till Facebook o hoppas nu att det fungerar!!! Är tacksam om ni kan återkoppla til...

Av Carina Andersson - 7 december 2015 12:08

Då är hemsidan uppdaterad med lite juligt utseende! Välkommen att kolla på: www.pocketbay.se ...

Av Carina Andersson - 28 april 2015 23:18

I skrivandes stund är jag, med all rätt, helt slut i kroppen! Fast på ett väldigt skönt sätt;) Började dagen med sovmorgon för att sen ta våra vita tjejer ner till skogen på en halv mils runda. Hem o sätta på en maskin tvätt som senare kunde hängas ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se