Direktlänk till inlägg 19 februari 2013

HOLLANDSRESAN

Av Carina Andersson - 19 februari 2013 21:44



Dagens stora händelse inleddes med att stiga upp 04:30 och hade man bara kunnat sova, så hade det väl funkat;( Snacka om att ha resfeber!! Mycket av den här resfebern bottnade väl i att dels, att vi, förhoppningsvis skulle kunna få den här, efterlängtade kullen med valpar och dels i att köra helt själv, så många mil och tillika inte veta HUR sjutton man skulle HITTA!!
Jag startade och rullade ut bilen 05:30 och sen bar det i väg mot Malmö och Öresundsbron över till Danmark. Ett gigantiskt bygge! Jag löste tur och retur men passade på att fråga huruvida den där återresan var tidsbestämd eller ej. Då fick jag veta att om jag hade för avseende att återvända, innan 100 år gångna eller om bron stod kvar, så kunde jag väl ganska så lugnt räkna med att komma hem, den vägen;)) Skönt att veta!

Sen blev det en ganska lång, mörk körning till Rödby i Danmark som inte blev bättre av att jag inte hade tillräckligt med koncentrat av spolarvätska så vattnet hade fruset;( Inte riktigt lätt att se klart då......
Passerade förresten ett av Ikeas varuhus...
Väl framme vid båtarna så hade jag tur att båten skulle gå inom en kvart, skönt att slippa vänta så länge. Jag hade bokat i förväg, på rekommendation, då danskarna har sportlov denna veckan och vårt börjar ju i morgon, läs fredag den 15:e.
Jag hade av Wilma och vi gick en runda på båten som fick inkludera ett toalettbesök för min del. Testa förresten det om ni kan.........att baxa in, dels en fullvuxen kvinna med några extra kilo kvar sen julens frosserier runt baken samt en relativt stor fullvuxen Vit Herdehundstik på en liten offentlig toalett, där dörren, tillika öppnas innåt!!!!!! Jag lyckades:)))
Sen gick vi upp på däcket och tog bilder på utsikten för att sen hoppa i bilen igen.
Nu började nerverna på allvar att vibrera! Tyskland= Autobahn......Jag körde ju Bosses bil, en bensinslukande V6:a och höllt mig ganska så snällt runt 110 men ibland fick jag gasa på i både den andra samt tredje filen och kom väl ganska snabbt upp i dryga 130 för att sen bli omkörd av ett visslande UFO sen jag väl kört tillbaka in i filen!! Attans vad vissa tyskar kan köra FORT!!!! Jag kom på mig själv att tänka tanken över tyskarnas enorma iver över våra älgar men de ska ju bara vara tacksamma över att de INTE har några i Tyskland! Fast vem vet........de har kanske haft älg men kört ihjäl dem??
Vidare kan jag konstatera att tyskarna är också väldigt förtjusta i vita, svarta samt silver metallic på sina bilar!! Såg man andra färger, så reagerade man!
Mitt i allt mitt funderande så tror jag, att jag kört fel!! Får stanna på en mack och dels fylla på spolarvätska men även fråga efter vägen... Tänker jag på det, så ska jag fota min väldigt spartanska vägbeskrivning och lägga ut på Bloggen, så ska ni få se......
Mannen i kassan kunde inte direkt förklara men en genomsnäll lastbils chaufför var ute i sin bil och hämtade en bättre karta och visade mig att jag var rätt på det och det var bara att köööööööööra......
Behöver jag nämna att jag blev lika glad, varje gång min vägbeskrivning stämde in med min rutt??? Och till slut, hamnar jag då i...........HOLLAND!! Och det första jag ser är......
Ett Ikea varuhus!!
Jag "landade" i byn, Gorredijk 14:45 och då hade Wilma och jag endast tagit ett par, tre korta pauser och jag ville hitta till hotellet medan det var ljust. Det slog mig plötsligt att jag inte hade adressen dit och jag vågade inte använda data roaming på grund av kostnaden det kan medföra, så jag ringde dit men då kunde inte dem, förklara vägen, från där jag befann mig. Till hjälp så berättade dem i alla fall vad byn hette samt namnet på hotellet som jag inte riktigt uppfattade ( och som jag hade glömt) och då säger killen jag pratade med Wittehuis, som Obama;)) Jaha, men då vet jag precis, var det ligger;))) Det slutade med att jag fick köra in och fråga i en klädesaffär och yes, vi hittade!!! Det är ett jättefint.......vitt;) värdshus med åtta, väldigt fräscha rum med dusch, tv och wifi!! I skrivandes stund, så har vi det VÄLDIGT cosy, Wilma och jag!!
Efter ha checkat in så blev det bara att sätta sig i bilen igen och leta sig fram till Moniqye och fiiiiiine Flash! De bodde helt underbart fint, intill en kanal där det låg en massa husbåtar. Gamla fina byggnader och känslan man fick var nästan som en resa bakåt i tiden! Här måste bara vara helt underbart på våren och sommaren!!!
Fast jag har bara en undran.........Hur fasen ska jag kunna hitta hem igen???

Dag 2

Sovit så otroligt skönt! Wilma inger sådan trygghet! Ställt klockan på strax innan åtta och gick en morgonpromenad innan frukost. Sängen blir bäddad och frukosten serverad, det är bara att sätta sig och sen har man det framdukat;)) Kaffe, juice, ägg och smörgåsar och nåt bröd, Holländskt? som kändes som en blandning mellan dollarfranska och wienerbröd, sött men gott:)
Idag skulle jag och Wilma hitta till djursjukhuset i Drachsen för att ta ett blodprov. Med det provet vill man mäta hur långt kommen hon är i sitt löp och det är inte tid ännu.......Än så länge känner jag inte nån stress över det, vi har det väldigt bra, lite ensamt kanske men fullt ok. Fast ska jag vara ärlig, vilket man ska vara, så naturligtvis vill jag att de ska paras inom kort!!!;))
Jag passade på att fråga dem på djursjukhuset om de kunde ge någon bra vägbeskrivning till nån häst och hundtillbehörs affär och hästaffären hittade jag nästan direkt. Jag kunde inte direkt missa den;) Stora skyltar med ett dressyrekipage och en annan med en hoppande häst! Jag fotade och sände en tanke till dem alla, hemma i stallet!! Väl inne i affären ställde jag mig bara och glodde.......så stort, så mycket fint........Skyltarna som hängde i taket och på väggarna skvallrade om Outlet och 20% rabatt men dessvärre var det, trots rabatten, lika dyrt som hemma;(( Det enda som jag fick köpt var ett bling, bling pannband till Amy's träns.
Hundtillbehörs affären hade jag nästan gett upp att hitta då jag av en slump körde "in" i den. Rättare sagt; Jag hade gett upp men kom förbi ett köpcentrum och bestämde mig för att handla lite att äta samtidigt som jag frågar personalen där om den där djuraffären och så säger dem; Ja, men det är bara runt hörnan......
Allt detta letandet resulterade i 0 varor, det fanns inget roligt, ja, om man bortser från de söta kaninerna och marsvinen då;) Stod faktiskt och höllt i ett knallrosa koppel i läder till Wilma men misstänkte skarpt att hon skulle likna en fjolla;)))

Åter igen har vi trixat med vägbeskrivningar och det som normalt tar 15 minuter att köra, kan ta upp till 1,5 timme att hitta till, när man inte känner till områdena! Jag vill passa på att ge Holländarna en STOR eloge för sin välvilja att hjälpa till!! Väldigt trevliga!!!

Dag 3
Sover verkligen gott!! Väcks av klockan, tidigt men vi skulle till veterinären för nytt blodprov och vilken service att de ställer upp, utanför öppningstid! Medan vi väntade fick vi lite underhållning av en grön amazon papegoja;) Han satt och busvisslade och snackade lite allmänt och visste inte riktigt hur han skulle efterlikna ljudsignalerna från min mobil;) Veterinären berättade att han mest visslar men ibland sitter han och skriker hjälp;))
Provet visade, positivt nog att vi åker till hanen ikväll!!!
För att fördriva dagen så har vi gjort en massa olika saker idag men ändå hunnit att slappa på hotellrummet! Vi har kört till den närliggande byn och gått en trevlig promenad! Wilma blev väldigt låååååång då hon såg lammet och kon utanför affären men hon avdramatiserade dem snabbt och poserade fint bredvid dem;) Märkliga saker det kan finnas! Jag passade också på att fota lite allmänt från detta fina land som jag varmt kan rekommendera!!
På eftermiddagen körde vi till en annan by och rätt som det var såg jag en skylt med mån häst på och blev, naturligtvis, nyfiken och körde ditåt. Efter ett tag kom jag fram och en massa häst transporter stod uppradade och det visade sig att det var en lokal dressyrtävling!! Jag passade givetvis på att gå och titta och fick en ny upplevelse av dressyrtävling! Här rider nämligen ryttarna till en "läsare" av programmet och blandar lättridning med att sitta ner samt att de rider programmet med spö! Vädigt märkligt men väldigt roligt att uppleva och se!! Jag har filmat det med mobilen! De hade även en tillbehörsaffär för häst och sååååå många fina saker men priser därefter;((
Jag har även besökt andra, spännande butiker men antingen börjar jag bli för gammal eller ska jag bli sjuk, då det inte resulterat i några inköp......

På kvällen åkte vi så till fine Flash som blev så glad över att se Wilma och vice versa!!!!! Mötet resulterade i en parning med en hängning på över 20 minuter;))))) Wilma var jätteduktig!! Spännande, så spännande!!!


Dag 4
Ja, redan.........dagarna går och idag är det, och har, varit en riktig söndag! Vi hade lite sovmorgon, tog en morgonpromenad. Väldigt skönt, våren känns lite närmre här och fåglarna sjunger så fint. Jag åt frukost och tänker jag på det, så ska jag ta en bild i morgonbitti men jag har varit så hungrig på morgnarna, så jag har bara huggit in;)
Jag var så "clever" innan jag lämnade Svedala, att jag köpte en bok och denna har jag roat mig med, större delen av denna dagen och den är numera färdigläst.
På eftermiddagen tog vi en lite längre promenad och sen gjorde vi oss redo för kvällens date;) Förtydligande; Mellan Wilma o Flash;)
Monique och Hans var så väldigt trevliga och tillika gästvänliga! Åter igen blir jag väldigt överväldigad vilka kontakter man skapar via hund samt hästvärlden!! Alla dessa trevliga människor man träffar! Snacka om vilket brett, socialt kontaktnät man får! I kväll bjöd de mig på kinamat och så annorlunda mat( samma mat) kan smaka utomlands! Givetvis en massa hundprat men också lite allmänt om våra länder, språk med mera! Vi hade en mycket trevlig kväll och som pricken över i:et fick vi, ja eller hundarna, till en parning med hängning på 25 minuter, lite drygt!!!! De gillade verkligen varandra;)) Smarta vovvar!

Bara en lite missbedömning från min sida idag...........ALLA affärer är STÄNGDA på söndagar;(( Snacka om missflyt men ekonomiskt;)

Dag 5
Sista dagen i Holland;( Jag och Wilma har verkligen haft det bra och fast jag trivts och tyckt att både landet som sådant samt människorna här, har varit helt underbart trevliga så tar jag tillfället i akt och utnyttjar den gamla skrönan, Borta bra men hemma bäst!
Frukosten är fotad och det hände en liten smått otrolig händelse vid frukosten idag.......
Jag satt själv i matsalen då ett lite äldre par kommer dit och säger godmorgon till mig. De var inte så gamla utan de hörde mycket väl att jag inte var här ifrån;) Då frågar om jag är tyska;) Nej, Sweden, säger jag och då säger hon på flytande svenska: Men åh, då kan vi ju prata svenska istället! Det visar sig att de är här ifrån men att hennes mamma var svenska, från Malmö;)) För er som inte vet så är jag född i Malmö........Vad är oddsen??
De var i alla fall mycket trevliga och vi pratade om länderna, de infödda friesernas stolthet av sitt arv och att många Holländare är deprimerade nu på vintern. Jag hörde detta igår också av Hans, Monique's man men för mig är det svårt att förstå det, då här inte är tillstymmelse till snö och temperaturmässigt känner jag nästan att våren är på väg!!
Jag åkte till en sista gång till Gorredijk för att kolla att jag inte glömt bort nån affär) Och så tog jag lite bilder!
Vi fick lite rabatt på Hotellet, så Wilma har endast fått betala för en natt;) Så snällt av dem!
Nu slappar vi på hotellet........igen:) och sen ska vi packa för i morgon är det dags attköra hemåt igen. Jag har planlagt färden, så förhoppningsvis ska jag hitta;))

Carina

Dag 6
Hemfärd och sista dagen, för denna gången, i Holland men jag återvänder gärna! Jag pratade med Bosse tidigt på morgonen och avtalade att jag skulle hämta upp honom på Kastrup på vägen hem. Han har ju varit i Mongoliet och arbetat i nästan 5 veckor.
Då jag inte skulle vara på Kastrup förrän 18:30 så behövde jag inte köra så vansinnigt tidigt och hemresan gick hyfsat smidigt. Det enda jag störde mig på, både på vägen ner och på hemvägen var känslan av desorientering och att man inte hade en aning om VAR man exakt befann sig och om det var den riktiga vägen..... Tydligen var det riktigt för jag hamnade i Danmark till slut. Jag passade på att köra in om Köge och handlade röde pölser, bröd och lite annat smått o gott till fikat senare och "landade" till slut vid Kastrup och hämtade Bosse. Wilma blev själaglad över att återse husse och hela kroppen gick i vågor;) Jag avstod i att bli så där glad då det inte hade varit nån vacker syn om min kropp skulle börja bölja;))) Väl hemma nu, så är det prio ett, att hålla igen med råge nu!!
Åh, "lilla" Bettan, så GLAD hon blev att se oss igen!!!! Hon visste inte var hon skulle ta vägen:))
Vid skrivandes stund har lugnet i huset börjat infinna sig, vi har fikat och fått svenskt kaffe igen och det mesta undanplockat. Jag och Wilma har haft en fantastisk resa och om allt vill sig väl, resulterar detta i en härlig kull med fina valpar!! Även om jag är glad över att vara hemma igen så saknar jag Monique, Hans, Flash och deras andra fina hundar!!
Thank you so much, once again Monique for this lovely days, your kindness and give your handsome boy, a kiss from us, especially Wilma;)) Hug, Carina and Wilma!

Carina

 
 
Ingen bild

Andreas och Jonna

20 februari 2013 11:54

Hej Carina!
Du och Wilma verkar till att ha haft en riktig upplevelse tillsammans. Skönt att höra att ni har haft det bra och att allt har gått bra. Fina bilder blev det oxå, gillar bilden på Wilma med kossan och lammet. Då fortsätter spänningen nu då med att vänta och se om resan har gett något resultat. Ni har lyckats ta spänningen till en ny nivå. Om denna parningen lyckats så är jag övertygad om att det blir superfina valpar, Flash ser ut till att vara lika lugn och trygg som Wilma. Vi fortsätter hålla tummarna här hemma och hoppas på att kunna dyka upp nästa gång ni ska på utställning.
Nagelbitande hälsningar från Andreas och Jonna

Carina Andersson

20 februari 2013 12:55

Hej på er;)

Ja, från att ha haft lite resfeber med allt vad det innebar så fick vi en underbar resa och med riktigt härlig kvalitetstid tillsammans!! Ni skulle sett hennes reaktion när hon uppmärksammade de där prydnadsfigurerna;)) För några få sekunder var de väldigt mystiska;)
Usch, ja........Nu får vi vänta en månad, sett från den 16:e feb och sen ska vi på ultraljud för att se om det förhoppningsvis har blivit något spännande! Jag håller helt klart med er om känslan om att nästan vara havande själv;)) Och det är egentligen värre för er som inte är här hemma men jag lovar, så fort jag misstänker, vet så meddelar jag er, på direkten;) Ni vet också att ni får ringa, när som! Jag tror också att denna kombinationen kan ge fina valpar, både mentalt samt anatomisk korrekta! En underbar hane!!!
Vi hade tänkt åka på Malmös Internationella utställning men om Wilma är dräktig så är det inte värt att riskera att dra hem nån eventuell smitta, via Betty.
Men ni får säkert möjlighet att titta på åtskilliga utställningar framöver under våren då säsongen kommer igång på allvar! Och vem vet, för att göra nagelbitandet värre........ni kanske själv ställer valp på Malmös Valp utställning i november;))))
Jag tänker redan på namn på bebisar;)
Ha det så gott
Carina

 
Ingen bild

Jenny

20 februari 2013 19:08

Hej Carina!

Ni verkar ha haft en riktigt trevlig tur till Holland! Jättekul att läsa om era eskapader.....

Nu håller vi tummarna att det blir valpisar......

Vi hörs!
Jenny

Carina Andersson

20 februari 2013 23:43

Hej Jenny!

Ja, vilken fantastisk resa vi hade!! Roligt att du uppskattade att läsa mitt "lilla" Blogginlägg;))
Usch, ja........nu får man vänta ytterligare innan vi kan ultraljuda och blir jag gråhårig i förtid, så vet jag i alla fall anledningen;)) Jag hoppas så!!!!
Ha det så gott !
Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - 31 mars 2017 20:57

I dag har jag o mannen haft en kvalitetsdag tillsammans!;) Bosse var ledig och jag tog ut en semesterdag. Så skönt att kunna sova ut!;) Efter en frukost i lugn o ro åkte jag till frissan. Har varit i STORT behov länge men nu så, äntligen! Nu är...

Av Carina Andersson - 30 mars 2017 20:40


I morse var "trenden" bruten......klockan väckte mig;(( Kanske räknas det inte då jag mer eller mindre varit vaken sen 03 med ont i halsen o oförmögen att somna om;( Kändes sådär kul att masa sig iväg till jobb.... Har mått skit kasst o lite lät...

Av Carina Andersson - 29 mars 2017 22:46

Mäkta stolt över mig själv, idag med, förekom klockan;) Mäktig känsla att komma ut i trädgården i denna tidiga morgon o välkomnas av fåglarnas morgon symfoni!! Bra dag på jobb, akuten idag med;) Imponeras av tacksamma patienter trots att de vistat...

Av Carina Andersson - 28 mars 2017 21:34


I går var jag "duktig" o la mig i tid men vad hjälper det när man vaknar o somnar om, om vartannat från 03:00.....;( Jag förekom till o med klockan i morse o steg upp innan den väckte mig! Lite jobbigare ett tag nu, innan arla morgonstund bjuder p...

Av Carina Andersson - 26 mars 2017 21:54

Ganska så skönt nu, vid skrivandes stund, att ha arbetshelgen bakom sig o en välbehövd fridag framför sig!;) Idag skulle jag egentligen ha arbetat en kvällstur men blev tillfrågad om jag inte skulle kunna ta en dagtur i stället o när jag väl sagt ja...

Skapa flashcards